CE SUNT PROTEZELE DENTARE?

O proteza este o lucrare detasabilă folosita pentru a inlocui dintii lipsa. Frecvent denumita "dinti falsi", o proteza este in mod traditional fabricata din acril sau o combinatie de acril si aliaj metalic usor. Cu toate acestea, noi materiale și tehnici, cum ar fi biodentaplastul, au fost dezvoltate pentru a face protezele mai rezistente si pentru a le face să arate mai bine pentru mai mult timp.

Proteza partiala este indicata pentru a inlocui dinții lipsa, in timp ce proteza totala este indicata atunci cand lipsesc toti dintii naturali. Protezele dentare va ajuta sa mancati, sa vorbiti si de multe ori va imbunatateste aspectul. Cereti sfatul medicului dentist, pentru a vedea ce fel de proteza este potrivita pentru dumneavoastra.

CAT TIMP DUREAZA REALIZAREA PROTEZEI DENTARE?

In functie de complexitatea fiecarui caz, durata tratamentului va varia. Dupa vizita inițiala de examinare si diagnostic, vizitele ulterioare vor include efectuarea unei amprente, inregistrarea muscaturii, proba machetei protezei, confectionarea protezei si adaptarea.

 

LA CE SA VA ASTEPTATI?

Protezele noi se simt intotdeauna ciudat atunci cand sunt introduse pentru prima data in gura, dar dupa aproximativ 6 ore veti incepe sa va obisnuiti cu ele. Adaptarea variaza la diferite persoane si, adesea, obisnuirea in timp cu proteza este esentiala inainte de a putea fi purtata confortabil si folosita eficient.

 

Sugestii utile pentru a va ajuta sa va adaptati la protezele noi:

 

Mancatul va necesita putină practica. Incepeti cu alimente moi si alimente taiate in bucati mici. Mestecati incet, folosind ambele parti, in acelasi timp, pentru a evita desprinderea protezei. Dupa ce va obisnuiti sa mestecati, includeti alte alimente pana cand reveniti la dieta normala.

Poate aparea o crestere a fluxului salivar atunci cand protezele sunt introduse pentru prima data. Acesta este un răspuns natural al glandelor salivare care va reveni la normal dupa cateva saptamani. Puteti imbunatati situatia inghitind mai des.

Protezele noi pot modifica initial vorbirea. Pronuntarea anumitor cuvinte poate necesita practica. Citirea cu voce tare si repetarea cuvintelor dificile vor accelera procesul de adaptare. Aceasta problema rar persista după două saptamani.

Iritatii minore cauzate de neregularitati de suprafata sau de puncte de presiune pe suprafetele purtatoare ale protezelor sunt destul de comune. Vom scuti disconfortul prin ajustarea suprafetei protezei. Opriti purtarea protezei daca iritarea este foarte dureroasa, totusi va recomandam purtarea protezelor timp de 6 ore inainte de a va vedea dentistul, astfel incat zona de durere sa poata fi stabilita. Adresati-va imediat medicului dentist.

Contact

Adresa:
B-dul Constantin Brancoveanu nr.13,
bl. B16, sc. 4, sector 4, Bucuresti
Telefon: 031 416 03 59
Mobil: 0724 718 874
Email: contact@dentastil.ro